Elnät vinter

Elnätsbolag väljer Infometric!

För Elnätsbolag som har behov av att effektivt mäta elförbrukning med hög noggrannhet och stabilitet, erbjuder Infometric elmätare med hög driftsäkerhet, kompletterande mjukvarufunktionalitet och teknisk support.

Vår teknik

Infometric tillhandahåller ett komplett mätinsamlingssystem för elnätsbolag för insamling av mätdata, lagring, bearbetning och export till externa system. Systemet är uppbyggt med fokus på öppenhet, flexibilitet, skalbarhet, tillförlitlighet och säkerhet.

Vårt system är mycket flexibelt och kan anpassas utifrån Kundens behov. Vi erbjuder AMR system för automatisk mätvärdesinsamling där insamlingsprogramvaran, som levereras av EDMI Limited, är baserad på databas från MS SQL eller Oracle. Vår Koncentrator samlar in data från mätenheterna och lagrar dessa mätdata för vidare bearbetning i AMR systemet. Vår Koncentrator är byggd för "öppna system", vilket ger möjlighet till utbytbarhet i systemet och  har även ett stort antal kommunikationsmöjligheter. Vi kan bland annat erbjuda lösningar för LON/PLC, GSM/GPRS, Ethernet TCP/IP etc.

Vi erbjuder EDMI's sortiment av elmätare och även vårt eget utvecklade  sortiment av kommunicerande mätterminaler för elnätskommunikation och tråd. Vi har lösningar både med vår Koncentrator och punkt-till-punkt lösningar, där mätenheter kan kommunicera direkt med AMR systemet via GSM/GPRS.

Mätare från EDMI

Infometric är generalagent i Norden och Baltikum för elmätare och programvaror från EDMI Ltd och erbjuder stort sortiment av elmätare och tillhörande programvaror, från enkla enfas elmätare till avancerade klass 0.2S elmätare. EDMI är en internationell mätarleverantör som utvecklar, tillverkar och säljer ett komplett sortiment av moderna och tekniskt avancerade elektroniska elmätare, AMR System och programvaror för mätsystem. EDMI har ett brett utbud av produkter som kan tillgodose alla typer av behov inom energimätning.

Till samtliga mätare erhålls, utan extra kostnad, EDMI's programvara EziView för konfigurering och avläsning av mätarna. EziView är ett program som erbjuds utan kostnad för de kunder som har köpt elmätare från EDMI när dessa inte installeras under en IK30 koncentrator. Det används för konfigurering och manuell avläsning av elmätarna. EDMI har sitt huvudkontor och sin produktionsanläggning i Singapore och centrum för forskning och utveckling finns i Australien. De är representerade i mer än 15 länder och har idag kunder i över 20 länder.

Teknisk support

Infometric har mångårig erfarenhet och djuplodande kunskap av olika mätare och erbjuder teknisk expertis.