Energimätning för minskad klimatpåverkan är framtiden

Sedan 2007 är hockeyproffset Nicklas Lidström engagerad i Infometrics verksamhet. En tydlig miljöprofil och en marknad med potential fick honom att bli aktieägare i företaget. Nicklas är känd som en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna.

Under hela sin NHL­-karriär har han spelat för det klassiska stjärnlaget Detroit Red Wings, där han även varit kapten under många år. Vad färre känner till är att Nicklas Lidström också är aktieägare i Infometric.
- Det här är en bra investering och jag tror att det här med energimätning har potential att nå en betydligt större marknad framöver. Dessutom har verksamheten en tydlig miljöprägel som jag gillar, säger Nicklas Lidström. Han berättar att hans miljömedvetenhet har ökat de senaste åren.
- Vi diskuterar dessa frågor på ett helt annat sätt i dag. Det gäller inte minst allt som skrivs i massmedia, konstaterar han.

Du har tillbringat mycket tid i både Nordamerika och Sverige. Har du märkt någon skillnad när det gäller synen på miljön?
- Frågorna debatteras även i USA, men inte alls på samma nivå som i Sverige. Det gäller allt från sophantering till avgasutsläpp från bilar, säger han.

Och även om Nicklas Lidström engagerar sig i såväl miljöfrågor som Infometric är det trots allt numera den egna familjen och nya livet som "ishockeypensionär" som dominerar hans tillvaro som hemflyttad till Sverige och Västerås.

Nicklas Lidström har rönt stora framgångar på isen, bland annat har han vunnit flera Stanley Cup, fått flera personliga priser och tillhör den lilla skara av spelare som gjort över 1 000 poäng under sin karriär i Nordamerika.

text: Hans Strömberg

Nicklas Lidström, ishockeylegend & investerare

Det här är en bra investering och jag tror att det här med energimätning har potential att nå en betydligt större marknad framöver. Dessutom har Infometrics verksamhet en tydlig miljöprägel som jag gillar.

Nicklas Lidström, hockeylegend & investerare