Infometric – Energimätningsteknik i världsklass

Infometric har sedan vi grundades 1995 alltid haft kundens behov i fokus. Vi bygger system och produkter för säker kommunikation och garanterat korrektainsamlade mätvärden.

Välkommen till Infometric, Sveriges största och ledande leverantör och partner inom energimätningsteknik. Vi kan branschen efter 18 år och vet vad som krävs för att möta marknadens ständigt förändrande krav och önskemål. Vi vet att erfarenhet och kunskap ger trygghet och säkerhet, både idag och i framtiden. Vi ger våra kunder total kontroll över förbrukningen av el, vatten, temperatur, gas och värme i sin fastighet.

Grunden för vår verksamhet lades när den första releasen av insamlings-programvaran InfoEl™ lanserades 1995. Vårt första system levererades 1997. Idag hanterar Infometric miljontals mätvärden årligen.

Vi har sedan starten byggt på vårt utbud med hjälp av motiverad och kompetent personal och flera utvalda och kompetenta partners. I vårt erbjudande idag ingår produkter med alla typer av kommunikation för att alltid kunna lösa olika behov av insamling för kunder med olika förutsättningar.

Exempel på partners som stärker oss är EDMI. Sedan 2004 är vi exklusiv agent i Norden och Baltikum för elmätare från EDMI, med rötterna i Australien och som idag ägs av japanska Osaki. Vi kan erbjuda alla våra kunder mätare med teknik från mycket avancerade klass 0.2 för högspänningsmätare som de flesta av landets större nätbolag använder, till enkla hushållsmätare med hög funktionalitet och låg kostnad. 

En annan partner, RCO som är en av Sveriges ledande passage och säkerhetsleverantörer, där vi tillsammans med RCO integrerar våra system för att erbjuda fastighetskunder utökad funktionalitet samt gemensamma rapporter i tydlig och robust trapphusdisplay (Electrolux ELSVision).

Infometric är idag en ledande helhetsspecialist på IMD (Individuell Mätning och Debitering) samt på kompletta mätinsamlingssystem. Vi erbjuder även efterföljande tjänster som insamling och lagring av mätvärden samt övervakning och validering av mätpunkter. Möjligheten för våra kunder att erhålla mätfiler för att debitera de boende är en självklarhet. Vårt system möjliggör en effektiv energibesparing, lägre driftkostnader och minskad klimatpåverkan.

Infometric AB är ett dotterbolag inom Vetico koncernen som sysselsätter ca 130 personer med en omsättning år 2011 på 214 milj. kr.